Két és fél hónap után megtalálták a Kárpátokban eltűnt síelő holttestét

A Kijevből érkezett turista még február 14-én tűnt el a Kárpátokban.

Mint arról a KISZó-online is hírt adott, a férfi a Borzsa-havasokban található Gemba csúcs közelében síelt az ismerősével együtt, csakhogy a rossz időjárási körülmények miatt letértek a kijelölt pályáról és eltévedtek. Egyiküket másnap  megtalálták a hegyimentők, ám társát egy hónapig keresték eredménytelenül. Minden nap több tucat ember vett részt a mentésben. Helikopterrel is keresték az eltűnt turistát. A kutatást március 5-én állították le.

Miután az elmúlt napokban teljesen elolvadt a hóréteg az érintett területen, újrakezdték a kutatást a rejtélyes módon eltűnt 40 éves férfi után. A turistát hegyimentők, és önkéntesek is keresték, levegőből egy drón segítségével fésülték át az érintett területet.

Roman Hudak, a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálatának (DSZNSZ) kárpátaljai főosztályvezetője saját Facebook-oldalán tudatta, hogy kedden 16 órakor (kelet-európai idő) a kutatócsapat rábukkant a síelő holttestére. Hudak kiemelte, hogy az idősebb hegyimentők sem emlékeznek olyan esetre, amikor ilyen sokáig kerestek volna valakit a Kárpátokban.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó