Nyerteseink: Dupla öröm a Lengyel családban ● Kárpáti Igaz Szó

A lassan húsz esztendeje Beregdédában élő beregszászi születésű Lengyel Mónika és párja, József, négy fiúgyermeket nevelt fel.

A legidősebb, aki édesapja után ugyancsak a József nevet kapta, már kirepült a családi fészekből, Izsnyétére nősült, s immár unokával ajándékozta meg Mónikáékat, a kisfiú februárban töltötte be élete első évét. Gyakran találkoznak, hol Izsnyétén, hol Beregdédában. Három fiú még tanul. Gergő a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola turizmus szakára jár, Ádám végzős a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnáziumban, a legkisebb, Máté, szintén a BMG-ben tanul.

Nem könnyű ennyi férfiembert rendben tartani, sütni-főzni rájuk, Mónika mégsem panaszkodik, mint mondta, egy feleségnek és anyának ez a dolga, ő pedig megbirkózik a mindennapi feladatokkal.

– Végre beköszöntött a tavasz, megsokasodtak a kerti munkák, melyeket időben kell elvégezni. A teendőkből a fiúk is kiveszik a részüket, Ádám és Máté felásta a hagymának szánt helyet, és a fóliában is szépen nőnek már a zöldségek. Anyukám is eljön néha, és segít, de a házimunka javarészt az enyém. Szívesen készítgetek finomságokat a fiúknak – magyarázta Mónika.

– Mi a hobbija, mi az, ami kikapcsolja? – érdeklődtünk előfizetőnktől.

– Gyakorlatilag gyerekkorom óta rendszeres olvasója vagyok a KISZó-nak, mindig is előfizettük a lapot, és Beregdédában sincs ez másként. A keresztrejtvények kötnek le a leginkább, azokat akár egy fárasztó, nehéz nap után is képes vagyok leülni, és megfejteni. Volt már, hogy egy-egy feladvány kifogott rajtam, de általában rutinosan fejtem azokat, számomra ez az agytorna az igazi kikapcsolódás. Ez meg is hozta az eredményét, ugyanis néhány évvel ezelőtt könyvcsomagot nyertem, a féléves előfizetésnek köszönhetően ez az első tárgynyereményem, amit most átvehetek – mondta Mónika, aki az élelmiszercsomag mellett ismét egy értékes könyvcsomaggal is gazdagabb lett.

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó