Lecsuknák Medvedcsukot

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) munkatársai kedden megpróbáltak bejutni Viktor Medvedcsuk házába, ám a politikus ügyvédei és biztonsági emberei azzal az indokkal, hogy az oligarcha nem tartózkodik odahaza, nem engedték be az épületbe a nyomozókat – írja az Unian.

A két parlamenti képviselő ellen „hazaárulás” címén indított eljárást a főügyészség, a bírósági végzést Irina Venediktova ellenjegyezte. A főügyész neveket nem árult el Facebook-bejegyzésében, ugyanakkor az Ukrajinszka Pravda tudni véli, hogy Viktor Medvedcsuk és Tarasz Kozak ellenzéki politikus ellen adtak ki elfogató parancsot – közölte az ukrán hírügynökség.

“A nyomozó hatóság a bűncselekmények felderítése érdekében több szakértői vizsgálatot is lefolytatott, több koronatanút is meghallgatott. A munka eredményes volt, mindent megtettünk annak érdekében, hogy a birtokunkban lévő információkat titokban tartsuk” – magyarázta Venediktova, aki hozzátette, hogy a két parlamenti képviselőt hazaárulással és a nemzeti erőforrások kifosztásának kísérletével gyanúsítják.

A főügyész azt is elárulta, hogy a hatóságoknak egyelőre nem sikerült beazonosítani a közismerten oroszbarát, befolyásos ellenzéki politikus pontos tartózkodási helyét, Venediktova megjegyezte, hogy folyamatban van Medvedcsuk felkutatása, elfogása és meggyanúsítása.

Forrás:
KISZó/Unian

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó