Nagyot hibázhatott az Ukrán Posta – 8 millió méh pusztult el szállítás közben

Több mint 8 millió méh fulladt meg egy teherautó rakterében Kárpátalján az Ukrposta munkatársainak gondatlansága miatt – számolt be a megdöbbentő esetről Vitalij Glagola szabadúszó újságíró közösségi oldalán.

Az ilosvai és nagyszőlősi méhészek május 11-én 400 darab speciálisan erre a célra kialakított szállítódobozban adták fel a méhcsaládokat a megrendelőnek. Az Ukrposta munkatársai egy Hyundai márkájú kisteherautóval szállították el a dobozokat a feladóktól. Néhány órával később az Ukrán Posta ungvári elosztójában derült ki, hogy a 8 millió méh elpusztult szállítás közben. Feltételezések szerint a méhek megfulladtak a szellőzés nélküli raktérben.

A méhészek feljelentést tettek a rendőrségen, becsléseik szerint több mint félmillió hrivnyás káruk keletkezett.

Glagola bejegyzésében kitért arra, hogy az Ukrposta hivatalos weboldalán elérhető egy tájékoztató arra vonatkozóan, hogy az állami vállalat milyen feltételekkel szállít méheket. Az érintett méhészek szerint ezeknek a kritériumoknak maradéktalanul eleget tettek.

Állítólag a méhészek körében bevett gyakorlat, hogy csomagküldő szolgálattal juttatják el a méhcsaládokat a megrendelőknek, eddig még nem történt ilyen eset.

Forrás:
KISZó/Facebook

Post Author: KISZó