Hihetetlen: feltámadtak a halottnak hitt méhek (VIDEÓ)

Az Ukrán Posta Kárpátaljai Igazgatóságának tájékoztatása szerint a 300 szállítóládából 118-ban feléledtek az egy nappal korábban halottnak hitt méhek – közölte a Zakarpattya Online.

A közlemény szerint csütörtökön az ungvári elosztóból visszaszállítottak az Ilosvai postafiókra azt a 8 millió méhet, amelyet egy nappal korábban halottnak hittek. A posta munkatársainak legnagyobb megdöbbenésére a méhek elkezdtek feléledni a szállítóládákban.

Az Ukrán Méhészek Szövetségének tájékoztatása szerint oxigénhiány esetén a méhek tetszhalott, nyugalmi állapotba kerülnek. Ez történhetett Kárpátalján is. Túl sok méhet zsúfolhattak be a teherautó rakterébe, nyáron a hőségben a szárnyaikat rezegtetve hűtik a kaptárt a rovarok, ám ez most nem működött.

A méhcsaládokat visszaküldik a feladóknak, a méhészek azt tervezik, hogy az eset ellenére ismét postára adják a méhcsaládokat. A tervek szerint az “feléledt” méheket küldik el a megrendelőknek.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, több mint 8 millió méh fulladt meg egy teherautó rakterében Kárpátalján az Ukrposta munkatársainak gondatlansága miatt.

Forrás:
KISZó/Zakarpattya Online

Post Author: KISZó