Nem engedték ki az országból, kidobta az ukrán útlevelét – videó

Andrij Demcsenko, az Ukrán Állami Határőrszolgálat szóvivője az UNIAN hírügynökség megkeresésére azt közölte, hogy a jogszerűen jártak el a határőrök, amikor nem engedték ki a nőt és két kiskorú gyermekét az országból.

Az ukrán sajtót és közösségi médiát bejárta egy hétfőn a kelet-ukrajnai Harkivban készült felvétel, amelyen az látható, hogy egy dühös nő gyermekeivel együtt nyomdafestéket nem tűrő káromkodások közepette eldobálja az ukrán útlevelét. Állítása szerint mindezt azért tették, mert az ellentmondásos ukrán törvényekre hivatkozva nem engedték ki őket az országból. Isztambulba szerettek volna repülni, de a határőrség munkatársai nem engedték fel őket a Törökországba tartó gépre. A nő a videót az Instagram oldalán tette közzé, ám a hölgy profilja azóta elérhetetlen a közösségi oldalon.

Ukrán Állami Határőrszolgálat reagált a botrányos videóra. Andrij Demcsenko szóvivő az UNIAN hírügynökség megkeresésére azt közölte, hogy az eset a harkivi nemzetközi repülőtéren történt május 17-én. A nő két 16 éven aluli gyermekével szeretett volna Isztambulba repülni, viszont az asszony nem rendelkezett az édesapa közjegyző által hitelesített hozzájárulásával (meghatalmazását), amely elengedhetetlen mennyiben a gyermek a szülők egyikével utazik külföldre. A nő azt mondta, hogy a gyerekek édesapja külföldi állampolgár, ám ezt hivatalos okirattal ezt nem tudta alátámasztani. Demcsenko állítása szerint miután a nőt visszafordították ő tudomásul vette ezt és elhagyta a vámterületet, nem élt panasszal.

A szóvivő emlékeztetett arra, hogy az egyik szülő közjegyző által hitelesített hozzájárulásának hiány miatt a tavalyi év folyamán 1000 kiskorút fordítottak vissza a határról, idén már 380 ilyen esetet regisztráltak.

Forrás:
KISZó/UNIAN

Post Author: KISZó