Petíció: ukrán katonai alakulat állomásoztatását kérik Beregszászban

deszantos kaszárnya beregszász

Az ukrán kormány honlapján regisztrált petícióban a Nemzeti Gárda vagy az Ukrán Fegyveres Erők egyik katonai egységének állomásoztatását kérik a beregszászi járásközpontban – szúrta ki a Goloskarpat hírportál.

Az elektronikus beadványt Vaszil Vovkunovics, a szélsőséges Szvoboda (Szabadság) Párt beregszászi szervezetének vezetője terjesztette be a kabinethez. A radikalizmusáról ismert férfi magyarázata szerint, azért van szükség a katonák állomásoztatására Beregszászban, hogy “azonnal tudjanak reagálni az esetleges harmadik fél által keltet veszélyhelyzetekre és az etnikai kisebbségek ellen irányuló gyűlöletkeltésre a régióban”. Vovkunovics úgy véli, hogy egy katonai alakulat fellendítené a térség társadalmi-gazdasági fejlődését.

A május 18-án közzétett petíciót eddig 35-en írták alá (több mint 25 ezer szükséges, ahhoz hogy a kormány érdemben foglalkozzon a kérdéssel – a szerk.), s még 89 nap van arra, hogy támogatókat szerezzen a kezdeményezéséhez a beadvány szélsőséges nézeteket valló szerzője.

A hírportál emlékeztetett arra, hogy 2019 végén a Nemzeti Gárda 50 katonája már állomásozott a Vérke-parti városban, akiket azért küldtek Kárpátaljára, hogy a megerősítsék az államhatár védelmét a Beregszászi és a Nagyszőlősi járásban, de néhány héten belül az egységet átvezényelték a Técsői és a Rahói járásba.

A témához kapcsolódó korábbi írásaink:

Zöld utat kaptak a katonák Beregszászban

Miért kell katonaság Beregszászba? – A védelmi minisztérium válasza az UMDSZ levelére

Különleges katonai alakulatot telepítenek Beregszászba

 

Forrás:
KISZó/Goloskarpat.info

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó