Vasárnapra kijavul az időjárás

Pénteken a napsütést elsősorban fátyolfelhők szűrhetik, számottevő csapadék sehol sem valószínű. Sokfelé megélénkül, nyugaton megerősödik a déli-délnyugati szél. Napközben 19 és 24 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet.

Szombaton felhősebb időre van kilátás, és több tájegységünkön is kialakulhat kisebb eső, zápor. A főként délnyugati irányú szelet élénk, erős, helyenként akár viharos lökések is kísérhetik. Délután 15 és 25 fok között alakul a csúcshőmérséklet, északnyugaton lehet a leghűvösebb, délkeleten pedig a legmelegebb az idő.

Vasárnap kezdetben többfelé, délután már egyre kevesebb helyen számíthatunk esőre, záporra. A nyugati-északnyugati szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik. Ismét nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt, 15 és 25 fok közötti értékeket mérhetünk a délutáni órákban.

A jövő hét elején a szárazabb időszakok mellett több hullámban érkezhet eső, zápor, zivatar. A szél is többfelé élénk lehet. Hétfőn 17-25 fokot mérhetünk, kedden nyugaton, északnyugaton 20 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet, dékeleten viszont akár a 30 fokot is megközelíthetjük.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó