Ukrán katonai alakulat lépte át a magyar-ukrán határt

Nepop Ljubov, Ukrajna magyarországi nagykövete közösségi oldalán írt arról, hogy az Ukrán Fegyveres Erők légideszant-hadosztályának katonai konvoja Magyarországra lépett, az ukrán katonai alakulat a Saber Guardian – 2021 nevű nemzetközi hadgyakorlatban vesz részt.

A diplomata Facebook-bejegyzésében kiemelte, hogy a hadgyakorlat 19 ország egységeinek részvételével zajlik 2021. május 25. és  június 9. között.

„Az ilyen közös hadgyakorlatok a NATO-partnereinkkel növelik hazánk védelmi képességeit, valamint segítenek abban, hogy katonáink összecsiszolódjanak a szövetséges erőkkel” – írta Nepop Ljubov és sok sikert kívánt az egységnek.

Az Európai védelmező nevű hadgyakorlaton részt vesznek Örményország, Georgia, Moldova és Ukrajna, valamint Szerbia kivételével a nyugat-balkáni országok és az összes NATO-szövetséges állam fegyveres erői – írta  a szabadeuropa.hu. Harmincezer katona vesz részt benne, az állomány körülbelül fele amerikai, a másik fele európai – összesen 27 országból. A manővereket és gyakorlatokat 12 országban – köztük Boszniában, Horvátországban, Magyarországon, Koszovóban, Észak-Macedóniában és Romániában – tartják.

Forrás:
KISZó/Facebook

Post Author: KISZó