Parlament vagy törvénygyár?

A kilencedik összehívású Legfelső Tanács megalakulása óta a képviselők nem kevesebb, mint 2997 törvénytervezetet nyújtottak be – derül ki a zn.ua híréből.

Az Ukrajnai Választók Bizottsága közzétette a legszorgalmasabb törvénygyártók névsorát. A lista szerint Natalja Korolevszka, az Ellenzéki Platform – Az Életért politikusa nyújtotta be a legtöbb tervezetet, szám szerint 240-et. A „kétszázasok” sorába tartozik még párttársa, Jurij Szolod (221) is. Halina Tretyakova és Danil Hetmancev a Nép Szolgája soraiból 178, illetve 177 dokumentumot jegyzett. A pártelnökök versenyét Julija Timosenko nyeri. A Batykivscsina vezetője 145 jogszabálytervezet megalkotója.

Olekszij Kosel, az Ukrajnai Választók Bizottságának vezetője szerint nem is a jogszabálytervezetek számával, hanem a minőségével van probléma. Döntő többségük kidolgozatlan, szakmailag kezdetleges. A képviselők tisztában vannak ezzel, s azt is tudják, hogy beadványuk soha nem kerül a parlament napirendjére, viszont a törvénytervezet-gyártás ügyes módja tevékenységük hatékonyságának igazolására – véli Kosel.

 

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó