Terrorellenes gyakorlatokat tart az SZBU Kárpátalján

2021. június 1-2. között a Munkácsi és a Beregszászi járás területén tervezett terrorellenes gyakorlatokat hajt végre az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) terrorelhárítási központjának koordinációs csoportja – tájékoztat a 0312.ua hírportál.

Az illetékesek elnézést kérnek az esetleges kellemetlenségekért, illetve azt, hogy forduljanak megértéssel és reagáljanak megfelelő módon a rendvédelmi szervek cselekedeteire és törvényes követeléseire,

tartsák maguknál személyazonosító okmányaikat.

A gyakorlatokat a valóságot legjobban tükröző körülmények között, speciális felszerelések és fegyverek alkalmazásával tartják.

Ezért egyes területeken valószínűsíthető az emberek és a járművek szabad mozgásának ideiglenes korlátozása, személyazonosító okmányaik és autóik ellenőrzése.

A közleményben kiemelték, minden intézkedésre a hatályos jogszabályok keretében, az emberi jogok és alapvető szabadságok védelmének feltétel nélküli tiszteletben tartásával kerül sor.

Amennyiben a feltételezett „terroristák” tevékenységéről kap értesítést, tudassa azt az SZBU ügyeletes hivatalával. Hívja a (0312)-69-15-16-os és a (0312)-61-31-00-ás telefonszámok egyikét, vagy tárcsázza a 097-256-54-30-as forródrótot.

Forrás:

Post Author: KISZó