A motorosokat ellenőrizték

A hétvégén felmérték a motorkerékpárosok közlekedési moráljának szintjét Kárpátalján, a nyári időszak beköszöntével ugyanis többen ülnek át ezekre a járművekre.

Cs. I.

A legtöbb jogsértést a Técsői járásban és Munkácson fedték fel, a szabálykövetők nagy része pedig a Munkácsi járásban motorozik. A megyei rendőrség beszámolója szerint óriási probléma, hogy kiskorúak is a volán mögé ülnek.

A leggyakoribb jogsértés a jogosítvány nélküli vezetés volt. A megyében 64 ilyen eset fordult elő, egyötöde a Técsői járásban.

Élen van még a járművezetés szabályainak megsértése, a sisak nélküli kétkerekűzés. Három nap alatt 44 alkalommal jártak el hasonló esetben, 23 százalékukat a Beregszászi járásban fülelték le.
Számos alkalommal kiskorúak irányították a járművet, többségük az ilosvai rendőrség területén száguldozott. Ezután elbeszélgettek a gyerekek szüleivel, elmagyarázták a cselekmények veszélyességét, illetve felelősségre vonták őket gyermekeik nem megfelelő nevelése miatt.

Kárpátalja-szerte közel háromszáz motorost ellenőriztek, 143 adminisztratív jegyzőkönyvet állítottak ki.

Heten ittasan indultak útnak, 35 járművet lefoglaltak.

A kétkerekűeket a rendőrség speciális büntetőterületére szállították, mivel azok nem rendelkeztek hivatalos regisztrációval.

A rendőrség felhívja a motorkerékpárosok figyelmét, hogy felelősségteljesen vezessenek, viseljenek sisakot, és ne engedjék a volán mögé ülni a gyerekeket. Ne veszélyeztessék önmagukat és másokat!

A megyei rendőrség sajtószolgálata arról tájékoztatott, folytatódnak az ilyen jellegű ellenőrzések, mivel a fő cél a probléma ismertetése, az emberek tájékozottságának növelése, a közlekedési szabályok betartásának erősítése.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó