Gyereknap a Misi Mókusban

A Csongori Óvodában nagy volt a móka és a kacagás. A nemzetközi gyereknapon színes programokkal készültek a gyerekeknek.

Bara Tünde

Marton Natália, az óvoda igazgatónőjének elmondása szerint szerették volna különlegessé varázsolni a gyereknapot, így kézműves foglalkozással, arcfestéssel és bábelőadással is készültek a csemeték számára. A terv hallatán Katona Viktória református lelkész is felajánlotta a segítségét. Közreműködésével ugrálóvárral, ügyességi játékokkal és táncházzal bővült a napi program.

A gyereknap egy rövid áhítattal kezdődött, melyet Katona Viktória református lelkész tartott. Ezt követően szép sorjában követték egymást a színesebbnél színesebb programok. A legtöbb gyerek élt is az arcfestés lehetőségével, így kisnyuszik, rókák, macik szaladgáltak kíváncsi tekintetekkel.

A szép idő is kedvezett a szervezésnek, ezért a szabad levegőn könnyen megvalósulhattak a programok.

Az ügyességi vetélkedő után a Komótos Együttes közreműködésével táncházban vehettek rész az apróságok, amit jól láthatóan élveztek is.

Népi játékokat, dalocskákat tanultak közösen. A kíváncsibbak még a hangszerek működéséről is érdeklődtek.

– Jelenleg 60 gyerek jár hozzánk. Négy óvónénink, három dadusunk, egy zenepedagógusunk van – emelte ki Marton Natália, a Csongori Misi Mókus Óvoda igazgatónője. A gyerekek számához viszonyítva ez eléggé megterhelő, hiszen mindenki szabadnap nélkül kell hogy dolgozzon. Az utolsó nagyobb felújítás 2018-ban történt, amikor is tető-, kerítés-, ajtó- és ablakcserére került sor. Ezenkívül új bútorzatot kaptunk. A falak és a mennyezet maradt a régi, illetve az épület hátsó részében az ablakok és ajtók is. A karantén hosszas bizonytalanságba taszított minket, hiszen nem tudtuk, mikor lesz vége.

A gyerekek is valószínűleg nehezen élték meg, hiszen nem találkoztak egymással, nem jártak közösségbe.

Amikor szeptemberben újranyitottunk, nehéz volt visszaszokni a régi kerékvágásba és azóta is tartani a megfelelő óvintézkedéseket. A szülők számára is nehéz, hiszen nem kísérhetik be gyerekeiket az épületbe, az udvaron kell elengedni a kezüket. A ballagást június végére tervezzük és reméljük, hogy az aktuális karanténszabályok lehetővé teszik, hogy a gyerekek szülői jelenléttel vegyenek búcsút óvodájuktól. Amióta megnyitottunk, ez az első nagyobb szabású rendezvény, ahol az óvodai munkásokon kívül vendégeket is fogadhattunk. Mindannyiunk nevében mondhatom, sok pozitív élménnyel gazdagodtunk.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó