Nyárindító alkotóműhely

Takács László
Múlt és jövő
Barátunk volt akkor az idő.
Kacagásunk vízfodrot kavart,
amint belesimultunk a nyárba,
és maszatos arcunkkal szaladtunk
a felszálló vízpáraszivárványba.

Immár harmadik alkalommal tartottak kézműves foglalkozásokat a Health4all! program keretein belül a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálatnál. A fejlesztéseken részt vevő gyermekek közül 25-en jöttek el a délutáni mókázásra.

Az adventi és a húsvéti alkotóműhely után a nyáré és a bolondozásé volt a főszerep. A gyermekek különböző nyári ajándékokat készíthettek családtagjaiknak, barátaiknak, rokonaiknak: szivárványos képeslapokat, pillangókat, szélforgót, bohókás perselyt és egyéb kreatív tárgyakat. Mivel a fejlesztések egyéniek, esetleg 2-3 fős csoportban történnek, ezért nagyon fontos a hasonló programok szervezése, ahol a gyermekek ismerkedni, barátkozni tudnak, és kis közösséggé kovácsolódhatnak.

A foglalkozás közben a gyermekeket elkísérő felnőttek a Szeretetszolgálat másik termében vehettek részt szülős tapasztalatcserén, ahol Gogola Istvánnal volt lehetőségük beszélgetni. A tapasztalatcsere egy előadással kezdődött, amelyben az elfogadás és a feldolgozás volt a fő téma. Ezek után más tekintetből nézhető a félig tele vagy félig üres pohár, mivel az előadás rávilágított arra, hogy minden dolog nehézsége attól függ, hogy milyen hosszú ideig kell azt magunkkal hordozni. Ezt követően a szülők hallhattak negatív és pozitív feldolgozási példákat. Az előadás után kellemes kávézás és teázás közben kötetlen beszélgetésre volt lehetőség, ahol mindenki megbeszélhette a délutánnal kapcsolatos érzéseit, és tapasztalatait.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó