Ép testben ép lélek

Június 12-én ünnepi eseményre gyűltek össze a sportbarátok Verbőcön és Feketepatakon – felavatták a két szomszédos település standart méretű műfüves labdarúgó-pályáját – számolt be az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség a közösségi oldalán.

A Verbőci Középiskola szomszédságában létrehozott közösségi tér, amellett, hogy sportolási helyszínt biztosít a diákoknak, a két község és a kistérség lakosai számára is lehetőséget ad az aktív kikapcsolódásra.

A műfüves pálya a helyiek régi vágya (az itteni települések több évtizedes labdarúgó-hagyományokra tekintenek vissza), ezért minden lehetséges „követ” megmozgattak annak érdekében, hogy a vágyból kézzelfogható valóság legyen.

A korábbi Verbőci Községi Tanács (polgármester Zelik János) saját forrásaiból állta a tervdokumentáció elkészítésének költségeit, majd Andrij Zsupanin képviselő kvótája alapján 1,5 millió hrivnya állami szubvenciót sikerült kilobbizni a szociális-fejlesztési alapból (ebben fontos szerepet játszott Fóris József járási képviselő).

Az avatási ünnepségen jelen volt és beszédet mondott Olekszij Petrov, a Kárpátaljai Megyei Tanács elnöke, Dánics Éva, a Beregszászi Járási Állami Közigazgatás elnökhelyettese, Kovács István, a Tiszaújlaki Kistérség polgármestere és dr. Zubánics László, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség elnöke.

Az ünnepi köszöntőket követően a megyei, járási és nagyközségi vezetők átvágták az avatószalagot, majd Pősze Roland görögkatolikus parochus megszentelte a sportlétesítményt.

Forrás:
KISZó/UMDSZ

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó