100 millióba kerül a függetlenség napi ünnepség Ukrajnában

A fennmaradó összeget az infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Az Ukrajna függetlenségének 30. évfordulójára rendezett ünnepi rendezvénysorozat költsége 100 millió hrivnyára rúg. A többi, előreláthatólag 5,4 milliárd hrivnyát, infrastrukturális projektek megvalósítására szánják, jegyzi meg a Pénzügyminisztérium sajtószolgálata.

„Az Ukrajna függetlenségének 30. évfordulója alkalmából összeállított programterv az ünnepi események előkészítésén és lebonyolításán kívül nagyszabású infrastrukturális projekteket is tartalmaz, többek között 6 regionális repülőtér korszerűsítését, a Kijev–Lemberg–Skniliv megépítését, illetve egy új orvosi és diagnosztikai komplexum befejezését Ohmatgyitban” – közölték a Pénzügyminisztérium képviselői.

A közvetlenül az ünnepségekre fordított kiadások összege 100 millió hrivnya.

A minisztérium hangsúlyozta, a terv kivitelezését az állam, a helyi költségvetés és más források finanszírozzák, beleértve a magánberuházásokat, a pályázati támogatásokat és az adományozók segítségét.

Előzetesen már bejelentették,  augusztus 24-én katonai felvonulásra és koncertre kerül sor Ukrajnában. Ezt megelőző nap pedig megtartják a Krími Platform csúcstalálkozót.

Kiemelt kép forrása: media.slovoidilo.ua

 

Forrás:
KISZó
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó