Kárpátalja infrastruktúrájának fejlesztését támogatják

Az állami költségvetésből kiegészítő támogatás formájában több százmilliót kap Kárpátalja infrastrukturális projektjeinek megvalósítására, illetve társadalmi és kulturális létesítményeinek fejlesztésére – számolt be Anatolij Poloszkov megyevezető.

„2021-ben az Állami Regionális Fejlesztési Alap (DFRR) csökkentett költségvetéssel működik, így nem tudja fedezni a már betervezett létesítmények fenntartását. Májusban arra kértem a kormányt és az Elnöki Hivatalt, hogy további finanszírozással a lehető legnagyobb mértékben támogassák projektjeinket” – fejtette ki Poloszkov.

Ennek eredményeképp 332 millió hrivnya érkezik Kárpátaljára, melyből 28 millió hrivnyát a Beregszászi Járási Kórház építésére fordíthatnak.

Az Ungvári Megyei Idegsebészeti és Neurológiai Klinikai Központba 90 millióért szerezhetnek be berendezéseket, további 20 millió hrivnyát pedig a huszti huszonöt méteres sportmedence építésére különítettek el.

Az ungvári repülőtér gépeinek fenntartott parkoló felújításába az állam 17,6 millió hrivnyával szállt be. A légikikötő fényjelző rendszereinek és azok tápellátó egységeinek rekonstrukciójára 82,4 millió jut.

A Szinevér–Alsókalocsa–Bustyaháza útszakasz nagyjavítását 94 millió hrivnyával segítik.

Forrás:
KISZó
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó