Újabb ítéletidő Kárpátalján (FOTÓK)

Kidőlt fák, elárasztott utcák és porták. Az éjjel nagy vihar tombolt Kárpátalja több településén.

Az Ilosvai járásban jéggel érkezett az ítéletidő, az erős szél fákat döntött ki. A helyiek arról számoltak be, hogy nem egy villám csapott le a környéken, ami miatt az áramszolgáltatás is szünetelt, írja a pershij.com.ua.

Munkácson sem kímélte a házakat a vihar: az erős esőzés következtében több portát is elárasztott a víz, még az Epicenter hipermarket egyik helyisége is beázott. A széllökések következtében a város egyik negyedében szintén áramkimaradás volt.

Ungváron félelmetes villámok cikáztak. Catrin Kish a saját közösségi oldalán osztott meg pár fotót, amelyen villámokat örökített meg az Ung folyó fölött. (Lásd még: kiemelt kép)

Fegyir Filip, a Rendkívüli Helyzetek Állami Szolgálata (DSZNSZ) kárpátaljai kirendeltségének szóvivője arról beszélt, hogy 11 település teljesen, míg 19 részlegesen áram nélkül maradt tegnap este. Az Ungvári, Munkácsi, Huszti, Rahói, Técsői és Beregszászi járásban pusztítottak az elemek.

A szél 35 házat rongált meg Bereg-vidéken. Bátyúban 12 lakóház, míg Nyíresújfaluban (Dunkovica, Ilosvai járás) 20 ház és egy rendelő rongálódott meg. A megyében 19 fa zuhant az utakra.

A károk felmérése még tart, a szolgálat munkatársai dolgoznak a probléma elhárításán.

Július 16-a, délelőtt 11 óra 30 percre már csak 8 település maradt áramellátás nélkül, 14-ben pedig részlegesen visszaállították.

Az ön településén milyen károkat okozott a vihar? Küldje el nekünk üzenetben vagy hozzászólás formájában a Kárpáti Igaz Szó Facebook-oldalán  !

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó