Orbán Viktor: gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány – videó

A népszavazás öt kérdést tartalmaz majd.

Miután – a miniszterelnök megfogalmazása szerint – Brüsszel “megtámadta Magyarországot” a gyermekvédelmi törvény miatt (“a magyar törvények nem engedik a szexuális propagandát az iskolákban, az óvodákban, a reklámokban és a médiában”), a kormány népszavazást kezdeményez gyermekvédelmi ügyben – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdai Facebook-videójában.

“Brüsszel most az oktatási törvény és a gyermekvédelmi szabályok módosítását követeli, sérelmezi, hogy nálunk nem lehetséges az, ami náluk már megvilágosult, az LMBTQ-propagandisták bejárnak az óvodákba és az iskolákba, ők végzik a szexuális felvilágosítást. Nálunk is ezt akarják, ezért a brüsszeli bürokraták fenyegetőznek, kötelezettségszegési eljárásokat indítanak, vagyis visszaélnek a hatalmukkal” – indokolt a kormányfő.

A népszavazási kezdeményezés öt kérdést vonultat fel:

Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
Támogatja-e ön, hogy kiskorúak számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
Támogatja-e ön, hogy kiskorúak számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?
Támogatja-e ön, hogy kiskorúaknak fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
Támogatja-e ön, hogy kiskorúaknak nemmegváltoztatást bemutató médiatartalmat mutassanak be?

Orbán Viktor emlékeztetett, öt évvel ezelőtt a népszavazás erejével egyszer már “sikerült megálljt parancsolni” a brüsszeli nyomásnak, “együtt újra sikerülni fog”.

Forrás:
KISZó/Infostart.hu/Nyitókép: Facebook
egyeb Közzétette:

Post Author: KISZó