Tokió 2020: újabb magyar érem a páston

Siklósi Gergely megbotlott az utolsó akadályban, 15–10-re elvesztette a férfi párbajtőr egyéni döntőjét a francia Romain Fra Cannone-bal szemben. Természetesen ő maga is csalódott kicsit emiatt, de ahogy fogalmazott, csak két percig. Hozzátéve, Párizsra legalább marad motivációja. Vívásban remekel a magyar csapat, két nap után máris egy-egy arany és ezüst a mérleg.

Siklósi Gergely 23 évesen felnőtt világbajnok (Budapest, 2019), s ugyanabból az évből van egy Európa-bajnoki bronzérme is a csapattal.
Döntőbeli ellenfele, a francia Romain Fra Cannone 24 évesen eddig egy Európa-bajnoki 34. helyezést tud felmutatni, s pályafutása során Világkupa-viadalon is csupán egyetlenegyszer jutott be a vívásban fetisizált nyolcas döntőbe, ám az olimpiai fináléban meglepetésre mégis letudta győzni esélyesebb magyar ellenfelét.

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a verseny után így fogalmazott: – Nagyon örülök, de persze van egy kis csalódottság is az emberben, ezzel együtt ez egy megnyert ezüstérem, ez teljesen egyértelmű. Gergő fantasztikusan vívott egész nap, a döntő asszóban kikapott, ilyen van. Biztos, hogy a jövőben még lesz alkalmunk örülni az eredményeinek. Egy dolog viszont nyilvánvaló: a francia vívónak egészen kivételesen jó napja volt.

A medencében már nem megy olyan jól, mint a páston. Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok legjobb számában, 400 méter vegyesen a csalódást keltő ötödik helyen végzett. Ugyanitt Mihályfalvi-Farkas Viktória hatodik lett. A férfiak ugyanezen számában Verrasztó Dávid éppen csak lemaradt a dobogóról, negyedik lett.

Megkezdték szereplésüket a magyar érdekeltségű csapatsportágak is. A férfi vízilabdázók a görögöktől kaptak ki 10–9-re, kézilabdában a nők Franciaország ellen maradtak alul szintén egy góllal: 30–29.

Ukrajna is növelte eggyel érmeinek számát. Párbajtőrben Igor Reizlin bronzérmet szerzett. A csapatversenyben az egyetlen kárpátaljai induló, Anatolij Herej is érdekelt lesz, aki Tokió előtt exkluzív interjút adott lapunknak:

Az olimpiai éremért utazik Tokióba a kárpátaljai párbajtőröző │KISZó-interjú

Forrás:
KISZó
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó