Elment az áram a fél megyében

Rövid áramkimaradás volt péntek délben több kárpátaljai városban és településen. A közel egy órás áramszünet elsősorban Ungvárt, Munkácsot, Csapot, Nagyszőlőst, Perecsenyt, az Ungvári és a Beregszászi járás több községét érintette. A lakosok háborogtak a helyi közösségi oldalakon.

Az áramszünet okáról egyelőre nincs információ. A megyei áramszolgáltató vállalat (Zakarpatoblenergo) hivatalos honlapján sincs friss tájékoztatás az áramkimaradással kapcsolatban. Viszont egy napokkal korábbi közleményben utalnak arra, hogy július 26. és augusztus 8. között a megye több pontján is áramszünetek várhatóak a Zakarpatoblenergo hálózatán, a Munkács melletti villanytelepen zajló karbantartási munkálatok miatt.

„Az ilyen jellegű karbantartási munkák során romlik Kárpátalja és ezen belül az Ungvári járás áramellátásának megbízhatósága. A vészleállások miatt feszültségcsökkenés vagy túlfeszültség alakulhat ki a az Ungvári járási, valamint a megyei áramhálózatban, ami vészkikapcsolást okozhat” – olvasható a közleményben. A hiba elhárítása időszakában felmerülő kellemetlenségekért a felhasználók megértését kéri a Zakarpatoblenergo.

A legtöbb helyen egy órán belül helyreállt a szolgáltatás.

Forrás:
KISZÓ

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó