Siralmas: Így néz ki egy ukrán gyermektábor

Cigarettacsikk, szemét, kosz: Az épületben enyhén szólva sincs tisztaság…

Az egyik helyi üdülőtáborban uralkodó hajmeresztő állapotokról számolt be közösségi oldalán Dmitro Revun, az odesszai rendőrfőkapitányság fiatalkorúakkal foglalkozó osztályvezető-helyettese.
Több fotót is közzétett az oldalán, s úgy fogalmazott, a helyszín borzalmas állapotban van, írja az UNIAN.

A fényképen nem egy börtön vagy egy elhagyatott zóna látható, hanem egy gyermek-üdülőtábor. Sör, cigaretta és rovarölő szer… A fehérneműt a koszos padlón szárítják, amely szeméttel és pár zoknival keveredik. Az ember attól retteg, hogy a homlokzat a fejére zuhan, kiálló konnektorok és a többi… – fűzte hozzá a feltöltött fotókhoz a szerző.

A rendőr megjegyezte, a képek frissek, július 28-án készültek, az intézmény most is működik. Az épületben nyoma sincs az egészségügyi normák betartásának. A frekventált helyen található táborban gyerekek tartózkodnak.

A rendőr elmondása szerint az esetről jegyzőkönyvet készítettek.

Véleménye szerint a szülők felelősek gyermekeikért, ezért az ő feladatuk, hogy ellenőrizzék az aktuális körülményeket ott, ahová viszik a csemetéiket.

Ugyanakkor hozzá kell tenni, hogy az üdülőközpontok tulajdonosai hivatkozhatnak a karanténra, és megtilthatják a szülőknek, hogy bemenjenek a táborba.

Ez viszont törvénybe ütköző, ugyanis az ország egészségügyi főorvosának döntése értelmében a szülők bemehetnek a táborokba, ha „megfelelő egyéni védőeszközöket” (maszkot) használnak, illetve előzetesen egyeztettek az intézményvezetővel.

Az egyenruhás üzenete nagy visszhangot váltott ki az interneten. A bejegyzést kommentáló emberek a fotók alapján felismerték a helyet. Többen egy hajléktalantelepnek titulálták, és azt is megjegyezték, hogy a szovjet időszakban az úttörőtáborokban sokkal jobb körülményeket biztosítottak a gyermekek pihenésére.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó