4 ezer dollárt vittek el a nyugdíjas házaspártól

A rendőrök elfogták az egyik tettest, aki az éjszaka közepén rátört egy nyugdíjas házaspárra. A szökésben lévő bűntársának kiléte szintén ismert. A bűnözőket 12 év börtön fenyegeti, adta hírül a nemzeti rendőrség kárpátaljai kirendeltségének sajtószolgálata.

A bűncselekményt a hónap elején, az Ilosvától nem messze található Ölyvös (Vilhivka) községben követték el. Az éjszaka közepén két álarcos fickó betört egy idős pár otthonába. A gazemberek megkötözték a 63 éves nőt és a 68 éves férfit, megverték és megfenyegették őket, majd pénzt követeltek tőlük.

A rémült nő bevallotta, hol tartják minden értéküket. A bűnözők 4 ezer dollárt, 2000 hrivnyát és arany ékszereket vittek el. A támadók a férfit bezárták a garázsban lévő autó csomagtartójába, a nőt pedig a jármű utasterébe tuszkolták. Aztán fogták a zsákmányt és elmenekültek.

A nyugdíjasok, amint kiszabadultak, hívták a rendőrséget.

A nyomozók gondosan átvizsgálta a helyszínt.

A bűnözők útvonalát a Biztonságos Kárpátalja videómegfigyelő rendszer segítségével követték nyomon.

Az egyik rablót Ukrajna másik végében, Doneck megyében fogták el. Megállapították, hogy az 53 éves fogvatartott egy 26 éves férfival együtt követte el a bűncselekményt. A rendőrök folytatják a másik személy felkutatását.

A gyanúsítottak gazdag bűnözői múlttal rendelkeznek: mindkettőt korábban vagyon elleni bűncselekmények miatt ítélték el.

Az ügyben büntetőeljárást indítottak. A gyanúsítottaknál már házkutatást is tartottak, ahol terhelő bizonyítékokat foglaltak le.

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó