Vámkedvezmény: sok külföldi rendszámot használó autós élt eddig a lehetőséggel

Július folyamán 2797 külföldről behozott személygépkocsit vámoltak le Kárpátalján – közölte az Ukrán Állami Vámszolgálat Kárpátaljai Megyei Vámhivatala által közreadott statisztikai adatokra hivatkozva a Mukachevo.net.

A fent említett időszakban Ukrajna megyéi közül Kárpátalján honosították a legtöbb külföldi rendszámú autót. A Kijevi Megyei Vámhivatalnál 1539, az Odesszaiban 1487, Cserniveciben 1455, Lembergiben 804 gépkocsi vámügyintézésére került sor.

Az elmúlt másfél hónap alatt, azaz június 15. és július 31. között Kárpátalján 3646 külföldi regisztrációjú autó (külföldi rendszámú) behozatala után fizettek vámilletéket. Ily módon az ukrán tulajdonosok 122 millió hrivnya adót és különböző járulékot fizettek be az államkasszába.

Az Ukrán Állami Vámszolgálat adatai szerint másfél hónap alatt összesen 17 ezer külföldről behozott személygépkocsit vámoltak el, az ebből befolyt összeg meghaladja a 600 millió hrivnyát.

Mint ismeretes, Ukrajnában június 15-től lépett érvénybe a külföldi autók kedvezményes vámkezeléséről szóló törvény. A jogszabály azokra a gépkocsikra vonatkozik, melyeket a 2020-as év végéig hoztak be az országba. A lehetőség a törvény életbe lépésétől számított 180 napig marad hatályban.

Forrás:
KISZó/Mukachevo.net

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó