A técsői orvost hamis PCR-tesztek árusításával gyanúsítják

A técsői poliklinika doktorát azzal gyanúsítják, hogy pénzért cserébe hamis koronavírus-teszteket ajánlott a pácienseinek – mondta el Katerina Hizsnyak, a megyei ügyészség szóvivője a médiának. 

Úgy fogalmazott, a gyanúsított a szükséges mintavétel nélkül, illegálisan állított elő negatív PCR-teszteket a páciensei számára.

“A hamis igazolásokért átlagosan 500 hrivnyát kért el. Az orvosnak közvetítői is voltak, olyan személyek, akiknek a betegek megküldték az útleveleik másolatát, illetve akiktől átvehették a kész dokumentumokat” – mondta a szóvivő.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) kárpátaljai szóvivője, arról tájékoztatta a médiát, hogy ez a rendszer az év eleje óta működik. Vanda Milo megjegyezte,

a kárpátaljai férfi az egészségügyi intézményben, azaz a munkahelyén, és egy bérelt irodahelyiségben is készített igazolásokat.

Az egyenruhások mindkét helyiséget átkutatták.

“Lefoglalták a számítógépet, a mobiltelefonokat, a hamis pecséteket, és az eladásra kész „igazolásokat”. Naponta nagyjából 10 hamisítványt készített. Ezek ára attól függően változott, hogy mennyire sürgős, és akár ezer hrivnyába is kerülhettek. ” – mondta el az SZBU kárpátaljai szóvivője.

Az ügyben tart a nyomozás, az érintettek azonosítása folyamatban van. A gyanúsított öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztésre számíthat, és akár bizonyos tisztségektől is megfoszthatják három évre, illetve vagyonelkobzással is sújthatják.

 

Határinfó: ismét jön a PCR-teszt!

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó