Mégis jobb iskolába járni │KISZó-portré

A tavalyi nyár izgalmas várakozással telt, Evelin egy ismeretlen világ felé tekintett nagy izgalommal, az óvodát befejezve iskolába indult. Szeptember elsején elsős lett. Eleinte minden nagyon jó volt, sokat játszottak, de aztán már tanulni is kellett és az nem olyan érdekes. Azért jó iskolába járni, bár sokkal jobban szeretett otthon tanulni, mert az anyukája mindenben segített neki.

Bökényi Magdolna

Idén nem igazán várja a szeptembert. Tisztában van azzal, hogy másodikban többet kell majd a padban ülni és figyelni, s bár örül, hogy megtanult számolni és a betűket is ismeri, még mindig az a véleménye, hogy a tanulás unalmas. Az viszont nagyon jó, hogy van munka- meg rajzóra, mert rajzolni nagyon szeret. Annak is örül, hogy találkozhat majd a barátnőivel, az Evelinekkel. Az osztályba három Evelin jár, mi sem természetesebb, mint hogy összebarátkoztak, jól megértik egymást, összetartanak. De azért vannak más barátnői is.

A kislány nagyon élvezi a vakációt, soha nem unatkozik, mert van három testvérével sokat fogócskáznak, bújócskáznak, bicikliznek. Szívesen játszik fiatalabb testvéreivel, és büszke a nővérére, aki már egészen nagylány, szeptembertől ötödik osztályba fog járni. Az idei nyár nagy élménye a tíznapos gyógyüdülés volt az aknaszlatinai sóstónál, ahol sokat fürödtek, napoztak.

Evelin nemcsak játszani szeret, gyakran és szívesen segít a szüleinek is. Nem idegen tőle a házimunka, rendbe teszi az edényeket, porszívózik, s ha kell, felmossa a konyhát és a lépcsőt. Szeret főzőcskézni, vajas kenyeret készít, és bekeveri a palacsintatésztát. A pihenés és házimunka között azért tanulásra is szakít időt, mert ha jól meggondolja, mégis jobb iskolába járni, mint óvodába. Azt még nem tudja, mi lesz nagykorában, de a jövőjét egy nagy-nagy házban képzeli el, ahol sok gyerek van.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó