Az oktatási minisztérium azt ígéri, a tanárokat nem fogják kötelezni az oltásra

A koronavírus-elleni vakcinára senkit sem fognak kötelezni csak azért, hogy elérjék a kívánt szintet a pedagógusok átoltottsága terén, írja az Osvita hírportál.

Ezt Szerhij Skarlet oktatási miniszter mondta el az 1+1 csatorna reggeli műsorában.

„Senkit sem fogunk kényszeríteni az oltásra, ugyanis minden embernek egyéni orvosi ellenjavallata lehet, például allergia – mondta el a tárca vezetője.

Ugyanakkor Skarlet hangsúlyozta, hogy a Zsitomir megyébe tett látogatása során a megye tanáraival folytatott beszélgetve meg volt győződve arról, hogy a tanárok meglehetősen bizakodóak az új követelményekkel kapcsolatban, miszerint az iskolai tanárok 80% -át be kell oltani az oktatási folyamat biztosítása érdekében.

„A szülők maguk is erre ösztönzik a tanárokat. De ez a felfogásunktól függ, ha egészséges nemzetet akarunk, teljes értékű oktatási folyamatot folytatni szeretnék, akkor oltást kell igényelnünk. Ez viszont nem lehet kötelező. Amennyiben nincs a tanári karnak nincs beoltva a 80 százaléka, akkor a munka táv- illetve vegyes oktatás formájában fog zajlani ” – mondta az oktatási miniszter.

Oktatás tisztelettel és megértéssel: a minisztérium ajánlásai a tanároknak

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó