Kiderült, mennyi fizetéssel elégednének meg az ukránok

Kiderült, mennyi pénzre lenne szükségük az ukránoknak, hogy ne érezzék szegénynek magukat.

A legtöbb ukrán állampolgár úgy véli, a középosztály keresete több mint havi 22 ezer hrivnyát kellene hogy kitegyen.

Az ukránok mindössze 1 százaléka tartja magát középosztálybelinek, ugyanakkor a lakosság kétharmada (67%) a szegény kategóriába tartozik.

Erről tanúskodik legalább az Állami Statisztikai Központ 2020-as, A háztartások jövedelmének önértékelése című jelentése, írja az UNIAN.

Az összefoglaló szerint a háztartások mindössze 1% -a tartja magát középosztálybelinek, 31,9%-a nem érzi magát szegénynek, de még nem is tartozik a középosztályhoz, míg 67,1% szegénynek vallja magát.

Az elmúlt évi jövedelmük szintjét értékelve az ukránok 11,8% -a azt válaszolta, hogy elegendő jövedelem van, és sikerült spórolni is, 48,4%-nak elég bevétele van, de nem takarékoskodott, 36,6% pedig folyamatosan megtagadta magától azt, amire szükségük volt, az étel kivételével.

Az ukránok 3,2 százalékának viszont még elegendő ételre sem futotta.

Amikor arról kérdezték a felmérésben résztvevőket, hogy milyen bér mellett tekintenék magukat a középosztály képviselőjének, az emberek többsége (több mint 70 százaléka) havi 22 ezer hrivnyát meghaladó összeget nevezett meg. További 15% pedig 18-20 ezer hrivnya közé tette ezt a határt.

Annak érdekében, hogy ne érezze magát szegénynek, a legtöbb ukrán körülbelül 10 ezer hrivnyát tart elegendőnek.

7700 hrivnyás minimálbért jósol a pénzügyminiszter

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó