Rosszabb, mint a börtönben – borzalmas állapotok a diákszállón

A diákszálló vezetősége nem engedi meg, hogy beköltözés előtt megnézzék a szobákat.

Futótűzként terjedtek el a közösségi médiában a Nemzeti Légiközlekedési Egyetem 11-es számú diákszállójában készült fotók. A felvételeket a Kijev cenzúra nélkül csoportban tették közzé.

A posztban azt írják, a szokásos augusztus végi kollégiumi panaszáradat célpontja most az egyik kijevi egyetem. Azt mondják, rosszabb ott a helyzet, mint a börtönökben, és még a dohányzás sem tilos.

A TSN hírportál megkereste a diákszálló vezetőségét, akik megerősítették, az épületben már hosszú ideje nem végeztek felújítást. Azt tanácsolják a diákoknak, hogy lehetőség szerint ne költözzenek be.

“A mi diákszállónkban 1986 óta nem volt teljes felújítás.

A szennyvízhálózat egyszerűen katasztrofális állapotban van. S ha még a szobák állapota többé-kevésbé tűrhető is – mivel ott a szülők maguk végeznek felújítást – a vízvezeték rendszer senki sem foglalkozik. Hiszen nem fogják még a csöveket is kicserélni a szülők… Mikor lesz az a teljes körű felújítás, nem tudjuk, mivel nekünk senki nem mond semmit” – mondták el a szállón.

A kollégium ára 520 hrivnya egy hónapra, a diákok általában egyszerre 5 hónapot is kifizetnek előre – 2600 hrivnyát.

“Ha megfelel, akkor jöjjön, álljon be a sorba. Előzetesen viszont nem nézheti meg a körülményeket.

Ez egy kollégium, nem múzeum, senki sem vezet körbe és mutat meg mindent.

Egyszerűen nincs időnk erre. Ha megijed az ilyen körülményektől, és van más lehetősége, akkor javasoljuk, helyezze el a gyermekét a rokonainál vagy egy albérletben “- mondták erélyesen a kollégiumban.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó