Lebukott a hamis útlevelekkel üzletelő

1800 eurót kért az illegális iratokért.

A kárpátaljai rendőrség őrizetbe vett egy 36 éves perecsenyi lakost azzal a gyanúval, hogy dokumentumokat hamisít és embereket csempész át Ukrajna határán. A rendfenntartók átkutatták a fogvatartott és lehetséges bűntársai lakását. Az ügyben tart a vizsgálat.

A migrációs felügyelőség munkatársai hosszas nyomozás után kézre kerítették annak a bűnözőszervezetnek egyik tagját, amely embercsempészetre szakosodott.

A rajtaütést az ungvári Egyetem utcában hajtották végre. A rendőrök a helyszínen őrizetbe vették az illegális tevékenység 36 éves szervezőjét. Az alperes 5800 dollár juttatást kapott a külföldi ügyfelektől. Ezért az összegért elkészítette a kliensek számára az Európai Unióban érvényes dokumentumokat, és megkerülve a hivatalos ellenőrzőpontokat segített nekik a határátlépésben.

A hamis dokumentumok előállításához a férfi és társai lézergravírozó készüléket használtak. Az ilyen „szolgáltatások” ügyfelenként 1800 euróba kerültek.
A napokban a rendőrség ungvári járási osztályának nyomozói házkutatásokat tartottak a szervező és lehetséges tettestársai házában. Ennek eredményeként számos elektronikus adathordozót, laptopot, kétes eredetű útlevelet és egy autót foglaltak le.

A férfit ideiglenes őrizetbe vették. Az ügyben tart a nyomozás.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó