A Krím elfoglalása miatti veszteség eléri a 100 milliárd dollárt

Ukrajna lehetséges vesztesége a Krím-félsziget oroszországi ideiglenes megszállása miatt több mint 100 milliárd dollárt – az idei éves költségvetés két és félszeresét – tesz ki.

Ezt Denisz Smihal jelentette ki hétfőn Kijevben, a Krími Platform elnevezésű rendezvénysorozatot megnyitó csúcsértekezleten. A miniszterelnök emlékeztetett rá, hogy Ukrajna minden téren hatalmas veszteségeket szenvedett el a Krím annektálásakor, természeti erőforrásokat, állami javakat, teljes iparágakat veszített. És ami a legfontosabb, mindezek negatív következményekkel járnak azon emberek számára, akik szenvednek az agresszor ország politikájától. Ezért fontos feladat, hogy a nemzetközi bíróságok döntése alapján rákényszerítsék Oroszországot, fizessen tetteiért. Már több példa van rá, hogy ukrán állami és magánstruktúrák kártérítési pert nyertek Oroszországgal szemben.

A ma kezdődött konferencián 46 ország, illetve nemzetközi szervezet képviselője vesz részt, köztük 14 állam- és kormányfő, valamint az Európai Tanács elnöke.

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó