Nem zajlanak zökkenőmentesen a függetlenség napi ünnepségek előkészületei

Kidőlt vagy görbe zászlórúd, maszkolószalaggal leragasztott tank, harckocsikból kihulló csavarok és összekoccanó katonai terepjárók. Kisebb-nagyobb malőrök tarkítják az Ukrajna függetlenségének 30. évfordulója alkalmából rendezendő események előkészületeit.

Az utóbbi napokban több kínos és megmosolyogtató fotó vagy videó kerül fel a közösségi oldalakra a függetlenség napi ünnepségek előkészületeiről. Az alábbi videón például két kocsi koccanása látszik a háttérben:

A keddi kijevi katonai parádén háromszáznál is több harckocsit és egyéb haditechnikát vonultatnak fel, a próbák már napok óta tartanak. Egy ilyen gyakorlatozás során egy olyan tankot fotóztak le, amelyet maszkolószalaggal ragasztottak le, hogy ezzel javítsanak a harci jármű megkopott maszkírozásán. Ugyancsak az ukrán főváros utcáin összekoccanó Hammerekről készült videó, a katonai konvoj a parádé próbájára igyekezett. A próbákat több ezren követik a Hrescsatik utca mentén. Beszámolók szerint előfordult, hogy a lánctalpasok után az egyenruhások összeszedték a tankokból kihulló csavarokat.

A függetlenség napjára készülő ukrán katonák Putyint szidva meneteltek (videó)

 

Hétfőn a Nemzeti Zászló állami ünnepe alkalmából hivatalos zászlófelvonásra került sor országszerte. Ukrajna 17 megyéjében állítottak óriási zászlórudakat.

Az ungvári a 30 méter magas tartó kicsit ferdére sikeredett, a ferde zászlórúdról többen is felvételt készítettek telefonjukkal. Mint arról korábban beszámoltunk, Herszonban pedig kidőlt a 8 millió hrivnyából állított zászlórúd.

100 millióba kerül a függetlenség napi ünnepség Ukrajnában

A szaktárca a függetlenség napján az utcán is oltana

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó