Medvedcsuk tanácsa Zelenszkijnek

Medvedchuk Ukraine

Viktor Medvedcsuk ukrán ellenzéki politikus óva intette Volodimir Zelenszkijt egy újabb Majdantól, amit szerinte csak úgy tud elkerülni az ország, ha az elnök végre észhez tér.

A szigorú gazdasági szankciókkal sújtott ellenzéki politikus arra alapozta egy esetleges újabb Majdan esélyét, hogy az országban nőnek az árak, egyre többet kell fizetni a rezsiért, az igazságszolgáltatás nem működik, a donbászi béke irányába semmilyen lépés nem történt, miközben a nyugdíjasok pénze már gyógyszerre és élelemre is kevés.

Medvedcsuk szerint amennyiben az emberek újra az utcára mennek, az beláthatatlan következményeket idézhet elő. Az oroszbarát politikus emlékeztetett, a 2014-es események után a gazdaság és a szociális ellátó rendszer a mai napig nem érte utol a 2013-as szintet. A rezsiköltségek az elmúlt években a nyolcszorosára nőttek, míg a gázért 13-szor többet kell fizetni, mint a Majdan előtt.

Az Ellenzéki Platform – Az életért párt politikai tanácsának vezetője úgy látja, hogy az ukrán gazdaság akkor tudna megerősödni, ha egyfajta hidat képezne a Nyugat és Moszkva között.

Mint ismert, Medvedcsuk ellen bírósági eljárások zajlanak, környezetét gazdasági szankciókkal büntetik, médiaérdekeltségeit pedig bezárásra ítélték.

Zelenszkij: Medvedcsukkal eggyel kevesebb az ukrán oligarcha

Lecsuknák Medvedcsukot

Moszkal: Zelenszkijnek fóbiája van Medvedcsuktól

Forrás:

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó