Botrány: Az ungvári szülészet kollektívája az igazgató leváltását követeli

A 2019 nyarán történt botrányos vezetőváltás után most újabb skandalumtól hangos az Ungvári Városi Szülészet.

A szülészet kollektívája a bérek folyamatos elmaradása miatt bizalmatlansági indítványt nyújtott be az orvosigazgató Oleg Onopko és az egész vezetőség ellen, amiről augusztus 27-i gyűlésükön határoztak, közölte a sajtóval Vitalij Gregor társadalmi jogvédő.

Az intézmény dolgozói teljes pénzügyi átvilágítást követelnek, amiről értesítették az Ungvári Városi Tanács illetékes osztályát, a megyei egészségügyi főosztályt és a megyei állami számvevőszéket. Az indoklás szerint minden figyelmeztetés és egyeztetés nélkül jelentősen csökkent a bérük és még így is folyamatosan késik. Az igazgató eközben azt javasolta az elégedetlen dolgozóknak, hogy mondjanak fel. Egy szülész-nőgyógyásznak például 6 461, egy bábának 4 859, egy nővérnek 3 391 hrivnyás fizetést kínálna. Viszont maga Onopko, tavalyi vagyonnyilatkozata szerint főállásában 1 millió 843 hrivnyát, részidős munkájáért és 114 ezret keresett.

Az ungvári szülészeti kórház munkatársai az intézmény adminisztrációjának objektív és gyors hatósági ellenőrzésében reménykednek, ezenkívül Onopko leváltását követelik.

Nem csitul a botrány az ungvári szülészet körül

Post Author: KISZó