Az Ungvári FC ott folytatta, ahol abbahagyta

Tovább tart az Ungvári FC vesszőfutása az országos labdarúgó-bajnokság első ligájában. Hiába az edzőcsere, képtelen nyerni a csapat, de még csak a pontszerzés sem megy. A Mihajlo Ivanicját váltó Bohdan Blavackij második meccsét is elveszítette az egyre hitehagyottabban futballozó gárdával.

Blavackij az Avangard Kramatorszk otthonában 3–2-es vereséggel debütált a kispadon. A folytatásban az ungváriak a Polisszja Zsitomirt fogadták, de csak a szünetig voltak képesek feltartóztatni a jobb erőkből álló vendégeket. Az új tréner játékosedzőként maga mellé vette a szakmai stábba azt az Oleg Dopilkát, aki egykoron a Dinamo Kijevvel a Bajnokok Ligája csoportkörében is futballozott. A Hoverlában és a Minajban is megforduló rutinos Dopilka most csak a kispadról nézte végig, amint a Hotra – Szavosko, Skinder, Kobeljas, Csusenko – Pinyasko, Viszkrebencev (Ferencik), Rjasko (Hajducsik), Kohman (Szartina), Merdejev (Tiscsuk) – Homcsenko (Duran) összetételű együttes nem tud mit kezdeni az egy sor élvonalbeli múlttal rendelkező játékossal felálló Zsitomirral, melynek szakmai munkáját a Dinamo Kijev és az ukrán válogatott egykori kiváló középpályása, Jurij Kalitvincev irányítja, aki húsz éve története során először juttatta fel a legmagasabb osztályba az ungvári mestercsapatot, amit akkor Zakarpattyának hívtak.

A hazaiak erejéből a 61. percig futotta szuflával, ekkor Kozak vette be a sérülésből visszatérő Hotra kapuját. A meccs a 85. percben dőlt el, amikor Csusenkót állította ki a bíró szabálytalanságért, a szabadrúgás után pedig Sasztal állította be a 2–0-ás végeredményt. Az Ungvári FC negyedik hazai bajnokiját is elbukta, ezeken mindösszesen egy gólt szerzett, hét játéknap után a mezőny egyetlen tagjaként még nyeretlen. S ugyan dicséretes Ivan Duran klubelnök szándéka, hogy kárpátaljaiakra épít – a Polisszja ellen is hét helyi kötődésű játékos kapott helyet a kezdőben –, de lássuk be, sajnos még nem ütik meg a másodosztály szintjét. A bajnokságot amúgy százszázalékos teljesítménnyel a Metaliszt Harkiv vezeti, második a szintén újonc Krivij Rih.

A harmadosztályban érdekelt Munkácsi FC négy nyeretlen bajnoki (ebből három vereség) után a pont nélkül sereghajtó Ljubomir Sztaviscse gárdáját fogadta és Vaszil Luciv, valamint Makszim Hirnij találatával 2–0-ra győzött.

Négy forduló után győzött ismét a Munkácsi FC

A válogatott vb-selejtezői miatt az élvonalban pihenőt tartottak, amit a Minaji FC két magyarországi edzőmeccsel használt ki. Vaszil Kobinék előbb Szeleznyov góljával 1–0-ra megverték a Vasast, majd 3–2-re kikaptak az NB II-t vezető Nyíregyháza otthonában.

Forrás:
KISZó/DGY
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó