Szaktanácsadó programot indít a KHÖT

A Kárpátaljai Határmenti Önkormányzatok Társulása (KHÖT) szakértő bevonásával nyújt segítséget tagszervezeteinek, a kezdeményezésről Rezes József ügyvezető igazgató számolt be.

Csuha Ivett

„Ezen a héten az Ung-vidéki önkormányzatoknál jártunk Ivan Demjancsuk önkormányzati szakértővel” – tájékoztatott közösségi oldalán Rezes József, a KHÖT ügyvezető igazgatója.

A program célja fejlesztési stratégiák kidolgozása, a költségvetés optimalizálásának lehetősége, földügyi kérdések megoldása, az adminisztratív szolgáltatások nyújtásával foglalkozó központok (CNAP) beindítása, határ menti, illetve határon átnyúló együttműködések megalapozása, belföldi állami források lehívása, az oktatási és egészségügyi ellátás, valamint a szociális rendszer tökéletesítése.

Rezes József lapunk megkeresésére elmondta: a kistérségekben felmerülő problémák megoldásában segítenek szakmai tanácsadással, folyamatos, illetve eseti konzultációval, valamint képzésekkel és moderálással igyekeznek megkönnyíteni az önkormányzatok munkáját.

– Jogi tanácsadást, konzultációkat szervezünk a témában jártas szakértők bevonásával, útbaigazítást adunk a felmerülő akadályok gördülékeny leküzdését illetően. Fontos, hogy a Kárpátaljai Határmenti Önkormányzatok Társulásához tartozó térségekben érezzék, hogy van hová fordulniuk, van kire számítaniuk – fejtette ki a KHÖT ügyvezető igazgatója.

Rezes József hozzátette,

az eddigi tapasztalatok alapján az adminisztratív szolgáltatásokat nyújtó központok létrehozása körül alakult ki bizonytalanság.

– Megvitattuk a témát, mindkét esetben a helyszínnel merültek fel problémák. Szürtében és Nagydobronyban is találtunk erre a célra megfelelő objektumot – vázolta fel Rezes József.

Mint megtudtuk, szeptember 17-én a KHÖT 12 önkormányzat közbeszerzési pályázatokkal foglalkozó munkatársának tart szemináriumot Beregszászon.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó