Programajánló: I. Tiszabökényi Népművészeti-, Kézműves Kiállítás és Jótékonysági Vásár

A Tiszabökényi Nőszövetség (TN) kezdeményezésére szeptember 25-én kerül sor az I. Tiszabökényi Népművészeti-, Kézműves Kiállításra és Jótékonysági Vásárra.

A rendezvény tartalmas délutáni kikapcsolódást ígér a családoknak: színes színpadi műsorral, népművészeti- és kézműves kiállítással, illetve gyermekprogrammal várják a szervezők az idelátogatókat. Fellép Kacsúr Andrea színművész, a Beregszászi Magyar Színház oszlopos tagja, Tiszabökény szülötte.

A kiállításon megtekinthetőek és megvásárolhatóak a helyi kézművesek termékei, továbbá lehetőség lesz a Tiszabökényi Nőszövetség házi tarhonyáját is hazavinni. Ez utóbbi eladásából származó bevétel a TN Jótékonysági Alapjához kerül, amit helyben diakóniai szolgálatra fordítanak. Betegek gyógyszervásárlása, gyógyászati ellátásukhoz való hozzájárulás csak egy-egy a fontosabb szükségek betöltése közül.

A másik jótékonysági standon a Tiszabökényi Gimnázium tanulói által készített saját kezű alkotások vehetők meg, a befolyt összeget e magyar tanintézmény használja fel. Aki kíváncsi Tiszabökényre és történetére, bátran jöjjön el, szakemberek fogják tájékoztatni az érdeklődőket a Tiszahát múltjáról.

A Tiszapéterfalvai Kistérség Önkormányzatával közösen megvalósuló kulturális programra a tiszabökényi kultúrházban kerül sor 11 órai kezdettel!

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó