Nyerteseink: Nagy, szerető család

Kiss Brigitta izgatottan telefonált a szerkesztőségünkbe. Ugyanis ő Szabó János, a nyári tárgynyeremény-sorsolásunk fődíjasának lánya. Nem mást, mint egy hűtőszekrényt vihettek haza a családnak.

Simon Rita

Több mint két évtizede előfizetik az újságot, de eddig még egyszer sem mosolygott rájuk a szerencse. Brigittáék egy háztartásban élnek a szüleivel, így mindenki kézbe veszi az újságot.

– Mit olvasnak a legszívesebben az újságban?

– Engem az oktatással kapcsolatos hírek érdekelnek, utóbbi időben pedig természetesen a karanténnal kapcsolatos fejleményeket is nyomon követem. A falu KMKSZ alapszervezeti aktivistája is vagyok, ezért a politika sem közömbös a számomra. Figyelem az ukrán–magyar viszony alakulását.

– Pedagógus.

– Alsós tanárnő vagyok a Nagydobronyi Líceumban (korábbi középiskola). 2011 óta dolgozom pedagógusként, közben két szülési szabadságom is volt. A kislányunk 8 éves, most kezdte a 3. osztályt, a kisfiunk pedig épp ma töltötte be a 13 életévét.

– Akkor az apuka biztosan a születésnapra jött haza.

– Igen. Sajnos a férjem kisebb-nagyobb megszakításokkal már 12 éve külföldön keresni a mindennapi betevőt. Az itteni fizetés semmire sem elég. Azért most jöttünk a nyereményért, mert a férjem csak kis ideig tartózkodik itthon, én pedig mindennap délig az iskolában vagyok.

 – A szülei is dolgoznak.

– Édesanyám fodrász, édesapám korábban tűzoltó vol. Egy jó ideje Bátyúban dolgozik vízügyi szakemberként. Van egy húgom, ő Magyarországon él a férjével és a kislányukkal. A karantén alatt ritkábban találkoztunk, anyukám igyekszik gyakrabban menni látogatóba.

– Hogy telt a nyár, mire készülnek ősszel?

– Nyári pedagógiai tanfolyamon vettünk részt, fejleszteni kell magunkat a digitális oktatás terén. Ebben az évben első osztályban dolgozom, úgyhogy nagyon remélem, hogy nem lesz távoktatás, mert úgy szinte lehetetlen megtanítani a kicsiket írni és olvasni. Az sem könnyíti meg a helyzetemet, hogy nekem is ott van a két gyermek, akinek segítenem kell a saját munkám mellett. A távoktatás alatt borzasztóan nehéz volt. Viszont most bizakodunk, hogy az idén nem kerül rá sor, mivel az iskolánkban 89 százalékos az átoltottság.

– Délutánonként mit csinál?

– Otthon természetesen van egy kis háztáji. Mi inkább a zöldségtermesztésre álltunk rá. A munka nagyobb részét anyukám végzi, én csak besegítek. Hordja az árut a piacra is. Hiába dolgozik mindenki a családban, még így is kell a pluszjövedelem. Velünk él a 83 éves nagymamám is, ő nyugdíjas. Jó érzés, hogy több generáció él egy fedél alatt, nagy, szerető család vagyunk.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó