Kiszivárgott: ilyen kiváltságok járnának a védettségi igazolvánnyal

A kormány a következő napokban dönt az új karanténszabályokat, amelyeket a jövő héten léptetnek életbe, írta meg sajtóértesülésekre hivatkozva a Korrespondent.net.

Az Rbc.ua hírportál saját meg nem nevezett forrásaira hivatkozva hétfőn arról írt, hogy ezen a héten hagyhatja jóvá az újabb karanténkorlátozásokat az ukrán kormány, amelynek keretében könnyítéseket, többlet jogosítványokat kapnak a beoltottak.

Sajtóértesülések szerint az edzőtermek, mozik és más kulturális intézmények maximális kapacitással működhetnek a járványügyi szempontból sárga besorolású megyékben, feltéve, ha a személyzet tagjai és a látogatók felvették az első oltásukat.

Az is kiszivárgott, hogy nem kötelezik a pedagógusokat az oltakozásra.

A piros járványügyi besorolású megyékben csak azok az az éttermek és vendéglátóhelyek nyithatnak ki, amelyekben minden alkalmazott be van oltva a koronavírus elleni védőoltás mindkét adagjával. A vendégeket is csak védettségi igazolvánnyal, vagy az ezt tanúsító applikációval engedik majd be. Azon személyek, akik számára ellenjavallt az oltás, igazolást kapnak majd.

A hírportál szerint a kormány nem tervezi a tömegközlekedés korlátozását.

A Miniszteri Kabinet várhatóan a héten fogadja el az új karanténszabályokat, amely a következő héten lép majd hatályba.

Forrás:
KISZó/Korrespondent.net

Post Author: KISZó