Felrobbant egy autó Dnyipróban, leszámolás állhat a háttérben (fotó, videó)

Felrobbant szerda reggel egy személygépkocsi a kelet-ukrajnai Dnyipróban. Az autóban tartózkodó két személy a detonáció következtében életét vesztette, írja az UNIAN.

Szeptember 15-én reggel 9 (kelet-európai idő) óra körül érkezett a rendőrségre a bejelentés arról, hogy A Bohdan Hmelnickij sugárúton felrobbant egy Nissan Primera személygépkocsi. A rendelkezésre álló adatok szerint a robbanásban ketten meghaltak. A helyszínelés folyamatban van, helyszínen tartózkodik a nyomozati munkacsoport, valamint pirotechnikusok és kriminalisztikai-ballisztikai szakértők vizsgálódnak. A detonációnak akkora ereje volt, hogy a közeli házak földszinti ablakai is kitörtek.

Helyi sajtóértesülések szerint leszámolás állhat a robbantásos merénylet hátterében. Az egyik áldozat az Ukrajinszkij Lehion társadalmi szervezet tagja volt.

A megyei rendőrkapitányság szóvivője azt közölte, hogy terrortámadásnak minősítették az esetet. Hanna Sztarcsevszka azt is közölte, hogy az áldozat egy férfi és egy nő, akinek személyazonosságát a helyszínen talált dokumentumok alapján már sikerült azonosítani.

Forrás:
KISZó/UNIAN
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó