A gyerek összetétele: 50%-anya, 50%-apa – botrányt okoztak a címkék

A volinyi kórház “kedves” ötletéből botrány lett. A csecsemők címkéinek felirata a ruházati gyártásnál használtakhoz hasonlóra volt kialakítva. Többen tiltakoztak ez ellen, ezért megváltoztatták a cetlit, írja a BBC.com.

Az ilyen címkékről készült fényképeket többen kritizálták a közösségi oldalakon, és nagy port kavart az, hogy a cetlin jelezték a gyermek “összetételét” és a használati útmutatóban az állt, hogy ne mossák mosógépben, illetve ne vasalják.

Szeptember 10-én Novovolinszk város egyik kórházában elkezdtek „Szeretettel készült“ címkéket gyártani a csecsemők számára. A cetlin a ruhacímkékhez hasonló jelek tűntek fel.

Erről fotót készítettek és a kórház Facebook-oldalán közzétettek egy bejegyzést „Hát nem édes?“ címmel.

A poszt alatt pro és kontra érvek jelentek meg, a címke híre hamar elterjedt egész Ukrajnában.

Pár nappal később a kórházban lecserélték az újszülöttek címkéit.

Oleg Sipelik, a kórház igazgatója elmondta, nem gondolta volna, hogy ekkora társadalmi felháborodást vált ki ez az ötlet, és még az orosz média is felkapja.

Kiderült, az egyéni címkéket a lányával találták ki egy iskolai projekt kapcsán, amikor is elővették a régi karszalagokat, amit a babák kaptak. Most már nem adnak ilyeneket.

A doktor arra gondolt, milyen kedves lenne, ha a mostani anyukáknak és apukáknak adnának valami olyan cédulát, amire jó visszaemlékezni 20-30 év múlva.

A kórház szülésznője elmondta, már 10 újszülött kapott ilyen címkét. Az anyukákat is megkérdezték, hogy kinek melyik tetszik.

Az egyik édesanya elmondta, örült ennek az apróságnak, bár neki is jobban tetszik az első verzió, ahol a szülők nincsenek százalékarányosan feltüntetve a gyermek „összetételénél“, hanem csak egy szívecske jelzi, hogy az anya és az apa az összetevő, és a baba „szeretettel készült“.

Forrás:
KISZó/BBC

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó