Csütörtöktől érvénybe lépnek a sárga zóna korlátozásai

Szeptember 23-tól szigorítanak a karanténon Ukrajnában. Csütörtöktől érvénybe lépnek a járványügyi sárga zóna korlátozásai, jelentette be a technogén-ökobiztonsági és rendkívüli helyzetek bizottsága kedden.

A bizottság döntésének értelmében Ukrajna minden megyéjére a sárga zónában érvényes korlátozások vonatkoznak.

Denisz Smihal miniszterelnök az ülésen megjegyezte, az országban gyorsan romlik a járványügyi helyzet. Annak érdekében, hogy a kormány megvédje az állampolgárokat, korlátozó intézkedéseket vezet be.

A “sárga” és “piros” zónákra vonatkozó korlátozások nem érvényesek azokra az intézményekre, ahol a személyzet és a látogatók be vannak oltva, illetve negatív koronavírus-teszttel rendelkeznek vagy igazolni tudják, hogy a közelmúltban átestek a betegségen. Ez a módszer jó arra, hogy megvédjük az embereket, ugyanakkor ne állítsuk le az ország gazdasági tevékenységét ” – hangsúlyozta a Miniszteri Kabinet vezetője.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a sárga zónában kötelező a maszkviselés és a másfél méteres távolságtartás.

Ezenkívül tilos olyan rendezvények szervezése, melyeken a résztvevők száma meghaladja a 4 négyzetméterenkénti 1 embert, mozik, más művelődési intézmények esetében az 50 százalékos telítettséget, edzőtermek esetében a 10 négyzetméterenkénti 1 személyt. A buszok csak az ülőhelyek számának megfelelő számú személyt szállíthatnak.

A súlyos Covid-betegek 98 százaléka nincs beoltva

Forrás:
KISZó/Fotó:UNIAN

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó