Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést kapott Nagy Anikó

Elismerték Berlanyuk (Nagy) Anikó több évtizedes munkásságát.

Áder János, Magyarország köztársasági elnöke a Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományozta Berlanyuk Anikónak, a Magyar Melódiák Kamaraegyüttes énekese részére, a magyar operettek és nóták széles körű megismertetését szolgáló előadóművészi tevékenysége elismeréseként.

Bacskai József köszöntötte a szűk körben összegyűlt megjelenteket és az ünnepeltet. Magyarország Ungvári Főkonzulátusának vezetője elmondta, eredetileg augusztus 20-án szerették volna átadni a kitüntetést, ám csak most sikerült sort keríteni a magas rangú magyar állami kitüntetés átadására. A főkonzul szeretettel gratulált az elismeréshez, további sikereket kívánt és azt, Berlanyuk Anikó még hosszú éveken át örvendeztessen minket Kárpátalján előadóművészként.

Balogh Lívia, a felterjesztő Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség nevében köszöntötte a kitüntetettet. Elmondta, az énekesnő olyan művészeti ágban jeleskedik, amelyben csupán kevesen érnek el sikereket. „Egész Kárpátalján, illetve más határon túli területeken és az anyaországban is méltóképp képviseli szülőföldjét. További erőt, egészséget, kitartást kívánok!” – jegyezte meg Balogh Lívia, a KMKSZ Ungvári Járási Szervezetének elnöke.

Nagy Anikó megköszönte mindenkinek a támogatást és az elismerést.

Elmondta, az éneklés az élete, örül, hogy azzal foglalkozhat, amit szeret.

Szívesen utazik, rengeteg helyen fellépett már, nagy élménynek tartja az emberekkel való találkozásokat, ismerkedéseket.

“Egy 2009-es verseny hozott áttörést a karrieremben.  Akkor a Duna TV hirdette meg a Csendül a nóta Nemzetközi Magyar Nóta-versenyt, amelyen első lettem. Azóta egyre több helyre hívtak, bejártam már az egész Kárpát-medencét.”

A művésznő azt is elárulta, komoly tervei vannak a jövőre nézve, nagy álma hogy megrendezzen még egy magyar nóta gálaestet a filharmóniában, cigányzenekari kísérettel.

Nagy Anikó a KISZó Kulcslyuk rovatának vendége is volt már. A vele készült interjút ITT olvashatja.

A Magyar Melódiákkal való fellépéseiről pedig az alábbiakban olvashat:

Bartók-emlékkoncert a Magyar Melódiák előadásában ● Kárpáti Igaz Szó

A Magyar Melódiák megmutatta, milyen az igazi csárdás

A Magyar Melódiák ünnepi műsora

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó