Kijár a dicséret a Munkácsi FC-nek

A Munkácsi FC kivételével rossz napjuk volt a kárpátaljai futballcsapatoknak az országos porondon. A Minaji FC hiába próbálkozott Poltavában a pontszerzéssel, nem járt sikerrel. Az Ungvári FC ereje bő húsz perccel a vége előtt fogyott el a Niva Ternopillal szemben.

A Vorszkla Poltava idén is az európai kupaindulásért próbál harcban lenni, a Minaji FC viszont a kiesést szeretné elkerülni. Bár merőben más célokért küzdenek a csapatok, sokáig mindez nem ütközött ki a pályán. A Kucser – Honcsar, Horin (Knis), Szemenko, Lihovigyko, Szinyohub (Bagayoko) – Kulijev, Hahljov (Kovalenko), Petruszenko, Bilonog (Bajdal) – Szeleznyov (Visnyevszkij) összeállítású vendégek főként kontrákból próbáltak veszélyt jelenteni a hazaiak kapujára. A 37. percben azonban hátrányba kerültek, egy rögzített szituáció után Szkljar remekül hozta helyzetbe Kanét, s a poltavaiak légiósa nem hibázott, nagy erővel lőtte ki a bal felső sarkot: 1–0. Nem sokkal a szünet után Kulijev lépett ki gólhelyzetben, de végül elrontotta a minajiak legnagyobb gólszerzési kísérletét. A sokáig nyílt meccs a 74. percben dőlt el, amikor egy szöglet után Csesznakov lőtt kapura, lövése mellé ment volna, de Lihovigyko olyan szerencsétlenül ért bele a labdába, hogy az a saját kapujába csapódott: 2–0.

Poltavai vereségével a Minaj visszacsúszott a táblázat tizenharmadik helyére, de a Kolosz Kovalivka ellen van még egy elmaradt hazai meccse. Hétközben a másodosztályban szereplő Aljansz ellen Szumiban kupameccset vív a Kobin-legénység, szeptember 26-án, vasárnap délben pedig igazi kiesési rangadót játszik a sereghajtó FK Lviv ellen. A találkozó helyszíne szokás szerint az ungvári Avangard-stadion lesz, a kezdési időpont 13 óra (közép-európai idő).

A Premier Liga 8. játéknapján mindkét élmenő begyűjtötte a három pontot. A Sahtar egy ötössel kárpótolta szurkolóit a Seriff Tiraspoltól elszenvedett arcpirító vereségért a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában. A narancssárga mezeseknél villogtak a fiatalok: Szikan első bajnoki gólját szerezte a csapat színeiben, de Mudrik is betalált, Szudakov pedig duplázott, Konoplja három asszisztot is kiosztott. A Dinamo Kijev a Benfica ellen elért 0–0-ás döntetlent követően a 95. percben egy ajándékba kapott tizenegyessel múlta felül a hősiesen küzdő Olekszandriját.
Eredmények: Deszna Csernyihiv–Ruh 1–0, Dnyipro–Veresz Rivne 1–0, Vorszkla–Minaji FC 2–0, Mariupol–Sahtar 0–5, Dinamo–Olekszandrija 1–0, Ingulec–Kolosz 0–2, Zorja Luhanszk–Csornomorec Odessza 3–0, FK Lviv–Metaliszt-1925 Harkiv 0–0.
Az élboly és az alsóház állása: 1. Dinamo 22 pont, 2. Sahtar 19, 3. Deszna 16, 4. Dnyipro 16, 5. Vorszkla 15… 12. Metaliszt 7, 13. Minaji FC 6, 14. Csornomorec 5, 15. Mariupol 4, 16. FK Lviv 3.

Folytatta mélyrepülését a másodosztályban vergődő Ungvári FC. Most már kijelenthető, Mihajlo Ivanicja után az új vezetőedzőnek kijelölt Bohdan Blavackij sem tud mit kezdeni a társasággal. A 9. fordulóban a Niva Ternopil vendégeskedett a megyeszékhelyen. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, de a második játékrészre elfogytak a hazaiak, amit kíméletlenül kihasználtak a vendégek. A 68. percben a csereként beálló Szerhij Kiszlenko első labdaérintéséből talált be Mihajlo Hotra kapujába, három percre rá Andrij Ziny ragasztott szépségdíjas gólt a mieink kapujába: 0–2.

Az Ungvári FC ott folytatta, ahol abbahagyta

A kárpátaljai csapatok közül a mögöttünk hagyott hétvégén csak a Munkácsi FC volt dicsérhető. Vitalij Sumszkij csapata a feljutásra pályázó Cserkaszi megyei LNZ együttesét fogadta és kis híján le is győzte a több élvonalbeli múlttal is rendelkező játékossal felálló vendégeket. Az ellenfélnél három olyan játékos is pályára lépett, akik tavaly még az élvonalbeli Minajban szerepeltek: a kapus Popovics, a középhátvéd Lopirjonok és a középpályás Sznizsko. A derceni futballakadémia centerpályáján lejátszott meccsen Tarasz Halasz révén a második negyvenöt perc legelején a munkácsiak szereztek vezetést, amit a jóval esélyesebb ellenfél csak a hajrához érve volt képes egalizálni, de az 1–1-es eredmény így is szépen mutat. A Latorca-partiak 9 fordulót követően a 15 fős mezőny hetedik helyén állnak 14 ponttal, mérlegük 4 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség.

A sportot szerető olvasóink számára érdekes lehet ez a riport is, amiből kiderül, Kárpátalján készülnek a világ legjobb futballkesztyűi:

Bereg-vidék a kapuskesztyűk Pakisztánja │ KISZó-riport

Forrás:
KISZó/DGY
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó