Utcabelijei erőszakolták meg a 14 éves kárpátaljai lányt

A Volóci térségben történt bűncselekménytől hangos a megyei és az országos sajtó.

Bujdosó Ivett

Mint ismeretes, szeptember 14-én a kislány nagymamája fordult a rendőrséghez. Elmondása szerint három falubeli fiú augusztus 24-én megerőszakolta 14 éves unokáját.

A rendőrség hamar megállapította, hogy két 15 éves és egy 14 éves fiú érintett az ügyben. A csoportos erőszak elkövetésével vádolt tinédzsereket azóta őrizetbe vették.
A részletekről a megyei ügyészség sajtószolgálata tájékoztatott.

A nyomozás szerint augusztus végén a Volóci térség egyik településén három tizenéves fiú egy 14 éves lányt erőszakolt meg egyikük lakhelyének pincéjében. Tettükről videofelvételt is készítettek.

A lány családja csak hetekkel később értesült a bűncselekményről, ami után azonnal a rendőrséghez fordultak.

Az ügyben vizsgálatot rendeltek el, hogy tisztázzák a bűncselekmény összes körülményét – közölte az ügyészség.

A Pershij tv-csatorna a kirobbant botrányról készített összeállításában az áldozat nagymamája is megszólalt. Mint mondta, a fiúkat gyerekkoruk óta ismerik, egy utcában laknak, unokája gyakran töltötte velük az idejét.

„Az unokám csendes, jóravaló kislány, amikor ideje engedte, segített a ház körüli teendők elvégzésében. Évek óta barátkozott a fiukkal. Sosem gondoltam volna, hogy ilyenre vetemednek.” – mondta Marija Szjutrik, a kislány nagymamája.

A Pershij összeállításából az is kiderült, hogy a fiúk a videóra vett cselekedetüket nem titkolták kortársaik előtt. Sőt, az Instagramra is feltöltötték azt. A felvételt sokan megnézték, ám a falubeliek nem szóltak a gyermek családjának.

„Nekem egyszerű telefonom van, melyen nincs internet. Szomorú, hogy senki sem szólt a történtekről, amíg a rendőrség nem vette kezébe az ügy felderítését” – panaszolta a nagymama.
A gyerekek iskolájában szintén nem tudtak az incidensről. Állításuk szerint nem látták a közel egy hónapon keresztül a diákok között terjedő videofelvételt.

„Átlagos gyerekek, semmi rosszat nem tudok róluk mondani. Rendszeresen jártak iskolába, képességeikhez mérten tanultak. Mi is csak a rendőrségtől értesültünk az incidensről, a kollektíva sem látta az említett felvételt. Megdöbbentettek a tények” – mondta Marija Cseketa iskolaigazgató.

Az erőszakolók által készített videofelvételt pszichiáter is elemezte. Mint mondta: az erőszak, agresszió és düh árad belőle.

„Mivel az internetre is feltöltötték, ez azt jelenti, hogy élvezetet nyújt számukra a bármilyen formában történő trófeagyűjtés. Ajánlatos pszichoterapeuta vagy pszichiáter segítségét igénybe venni mindannyiuknak” – fejtette ki Olekszandr Kociban pszichiáter.

A kislány családja fájlalja, hogy a törvényszéki vizsgálat helyett az áldozatot a helyi kórházban vették szemügyre, ahol – érdekes módon – semmilyen sérülést nem találtak. Ez pedig a videofelvételen látottakkal nem összeegyeztethető.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó