Riasztóan alacsony az átoltottság Ukrajnában

Jelenleg az ukránok alig több, mint 10 százaléka kapta meg mindkét oltását, mindeközben a szombati adatok szerint az egy nap alatt feljegyzett új fertőzöttek száma meghaladta a nyolcezret.

A szombati nap folyamán 477 mobil oltócsoport, 1880 oltópont és 373 oltóközpont működött, írja a Korrespondent. Több mint 64 ezer oltást adtak be egy nap alatt Ukrajnában. A vasárnapi adatok szerint a beoltottak száma 6,7 millióra nőtt, közülük eddig mindössze 5,4 millióan kapták meg a második adagot is. Ami azt jelenti, hogy a 44,39 milliós Ukrajna lakosságának 12 százaléka kapta meg mindkét oltását.

Az új fertőzöttek közül több mint kétezren kórházi ápolásra szorulnak, amiből arra lehet következtetni, hogy gyorsan nő az új fertőzöttek száma. Az egészségügyi minisztérium összesítése szerint az elmúlt napon 8267 fertőzéses esettel 2 387 750 -re nőtt a koronavírus-járvány kezdete óta regisztrált fertőzöttek száma, az elhunytak száma pedig 113-al nőtt 55 557-re. Az új fertőzöttek közül 715 gyerek, 157 pedig egészségügyi dolgozó. Eddig 2 243 209-en gyógyultak meg, közülük előző nap több mint 2821-en.

A legtöbb új esetet Harkiv (929), Dnyipropetovszk (751), Lemberg (677), Zaporizsja (556) és Doneck (503) megyéből jelentették.

Az elmúlt nap folyamán 16 új koronavírusos megbetegedést regisztráltak Kárpátalján, a járvány szombaton 2 halálos áldozatot követelt.

Az ukrán egészségügyi minisztérium legutóbbi adatai szerint négy megye – Dnyipropetrovszk, Doneck, Ternopil és Cserkaszi – járványügyi mutatói elérték a narancssárga, súlyosabb korlátozó intézkedésekkel járó határértéket. Ezekben a megyékben magas a kórházi kezelésre szoruló betegek aránya

Ukrajna teljes területén 2021. szeptember 23-tól a sárga besorolásra vonatkozó korlátozások vannak érvényben: kötelező a védőmaszk viselése a nyilvános helyeken, félházzal működhetnek a színházak és a mozik, az óvodák és az elemi osztályok kivételével távoktatásra tértek át ott, ahol a beoltott pedagógusok aránya nem éri el a nyolcvan százalékot.

Forrás:
KISZó/Korrespondent.net/MTI

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó