Kíváncsi, mennyit keres Ungvár polgármestere? Mutatjuk!

A Korrupcióellenes stáb nevű társadalmi szervezet kielemezte a megyeszékhelyek polgármestereinek ez évi jövedelmét.

Ebből kiderült, hogy Ungvár első embere igencsak előkelő helyen szerepel a sorban. Bohdan Andrijiv idei nyolc havi hivatalos fizetése több mint félmillió hrivnyát, konkrétan 558 932 hrivnyát tett ki.

Kárpátalja megyeszékhelyének polgármestere ezenkívül 108 963 összegű prémiumot is kapott, bár ezzel az összeggel csak a lista sereghajtói közé került be.

Ám itt nem merült ki Andrijiv jövedelemforrása: anyagi segélyt is igényelt egészségvédelemre, valamint szociális helyzetének javítására. Erre a célra 95 110 hrivnyát vett fel.

A legmagasabb jövedelme egyébként Zaporizzsja (935 130 hrivnya), Ternopil (791 130 hrivnya) és Luck (744 280 hrivnya) polgármesterének volt, míg a legalacsonyabb Herszon (122 880 hrivnya), Odessza (186 030 hrivnya) és Zsitomir (240 160 hrivnya) első emberének.

A társadalmi szervezet megjegyzi, a polgármesterek fizetése nem az adott város költségvetésének, lakosságszámának, az elvégzett munkának a függvénye, hanem azon múlik, milyen kapcsolatban állnak a képviselői testülettel. A testület dönti el ugyanis, megítél-e különféle pluszjuttatásokat a város első emberének.

Forrás:

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó