Minaji FC: Kobint másodszor is elküldték

Vaszil Kobin másodszor is távozik a Minaji FC kispadjáról. A klubvezetés az elmúlt hetek gyengébb teljesítményére hivatkozva mentette fel állásából a kárpátaljai szakembert.

Mint megírtuk, a hétvégén fájó vereséget szenvedett a csapat a forduló előtt még sereghajtó FK Lvivtől, s visszacsúszott az utolsó előtti, kieső helyre.

Kobinnal a szerda délutáni edzés előtt közölték, hogy már nem ő az együttes vezetőedzője. Ideiglenesen Mikola Cimbal segédedző készíti fel a csapatot, amennyiben napokon belül nem találnak új trénert, ő dirigálhat a klub vasárnapi, Metaliszt-1925 Harkiv elleni idegenbeli bajnokiján.

Vaszil Kobin, a Sahtar Doneck egykori kiváló játékosa Minajban fejezte be futballista karrierjét, majd elvállalta a vezetőedzői posztot, s irányításával 2020-ban a csapat feljutott az élvonalba, valamint elődöntőt játszottak az Ukrán Kupában. Idén tavasszal aztán távozott, utódja Mikola Cimbal lett, de vele sem tudtak az élvonalban maradni, csupán az Olimpik Doneck visszalépésének köszönhetik, hogy ősztől is a Premier Ligában szerepelhetnek.

Ismét Vaszil Kobin a Minaj edzője

Nyáron visszahívták Kobint, a gárda jól kezdte a bajnokságot, döntetlent játszott a tavalyi ezüstérmes és BL-szereplő Sahtarral és a bronzérmes Zorjával is. Emellett legyőzték a negyedik helyen menetelő Olekszandriját. Az elmúlt hetekben azonban hanyatlani kezdett a minajiak formája, a kupából is kiestek, a hétvégi vereség pedig különösen fájó volt.

„Szégyen, szégyen!” – hátat fordítottak a szurkolók

Vaszil Kobin 64 mérkőzésen irányította az Ung-vidéki klubot, és 28 győzelmet jegyzett vezetőedzőként.

Forrás:
KISZó/DGY
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó