Háromezer külhoni projekt nyert támogatást a nemzeti újrakezdés éve pályázatain

2021-ben a Nemzeti Újrakezdés Program keretében Magyarország Kormánya három nagy jelentős pályázatot hirdetett meg. A külhoni szervezeteknek és intézményeknek 2011–től van lehetőségük támogatásokra pályázni működésre, fejlesztésre, rendezvények és programok lebonyolítására.

Balogh Zsolt (Budapest)

Több mint kétmilliárd forint értékben mintegy háromezer külhoni projekt nyert támogatást a nemzeti újrakezdés éve pályázatain – jelentette be a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára keddi budapesti sajtótájékoztatóján

Potápi Árpád János kiemelte, hogy 2021-ben a támogatási keretösszeg 500 millió forint volt és a szervezetek nevelési programokra, szakképzésekkel kapcsolatos programokra, egyházi programokra, sporteseményekre, kézműves foglalkozásokra vagy akár könyvvásárok lebonyolítására is pályázhattak.

Kárpátalja viszonylatában a program keretében támogatásban részesült többek között a Kárpátaljai Zenésztalálkozó rendezvény vagy a Jótékonysági Katalin Bál.

2015–ben első alkalommal nyílt lehetőség a Testvértelepülési Programokra pályázni, melyek eredményeiről lapunk a korábbi években beszámolt. 2021-ben 182 pályázatot nyújtottak be különböző Testvértelepülési Programokra. Ezen program keretében szintén vannak kárpátaljai nyertesek.

Potápi elmondta, hogy a három pályázati program kategória keretében a külhoni magyar szervezetek számára összesen körülbelül 3000 projektet, illetve megfogalmazott célt tud Magyarország Kormánya az idei esztendőben támogatni.

Forrás:
KISZó/Fotó:Balogh Zsolt

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó