Folyamatos terrorban élt a meggyilkolt palágykomoróci gyermek │KISZó-háttér

Tragikus hírre ébredtek október 3-án az ungvári járási Palágykomoróc lakosai. Kegyetlen gyermekgyilkosság történt a faluban. Hamar szárnyra kelt a szóbeszéd, néhány órán belül már a szomszédos községekben is szörnyülködve hallgatták a brutális történetet.

A 34 éves férfi állítólag maga értesítette a rendőrséget tettéről. A helyszínre kiérkező egyenruhásoknak elismerte, hogy előző este részeg volt, és önuralmát elveszítve megverte 10 éves nevelt lányát. Elmondása szerint reggel vette észre, hogy a kislány mozdulatlanul, életjelek nélkül fekszik az ágyában.

A közelben élők úgy tudják, a könyörtelen mostoha kitörte az asztal lábát, melyekből még a szögek is kiálltak, azzal verte halálra a védtelen gyermeket.

A Pershij tv-csatornának adott nyilatkozatában az egyik szomszéd elmondta, úgy tudja, a gyilkos nemcsak a kislány fejére, hanem az egész testére mért ütéseket. „Ezután befektették az ágyába, mintha semmi sem történt volna. Másnap reggel hívták csak a rendőrséget” – fejtette ki Jackó Ibolya.

A helyiek tudni vélik, hogy a férfi rendszeresen fogyasztott alkoholt és verekedéseket is generált.

„Gyakran küldték a gyermekeket italért. Akkor kezdődött a verekedés, amikor a boltban nem szolgálták ki a kiskorúakat, és azok alkohol nélkül, üres kézzel tértek haza” – részletezte a család mindennapjait Ibolya.

A környéken élők elmondták, nem először fordult elő hangos dulakodás a házban.

A gyerekek gyakran menekültek otthonról, az egyik ilyen összetűzés a gyilkossággal végződő erőszakoskodás előtti napokban történt.

A kis Maja barátságos, közvetlen gyermek volt, erejéhez mérten segédkezett a háztartásban. A családban az áldozaton kívül még három kiskorút „neveltek”, akik közül csak a legfiatalabb a kegyetlenkedő vérszerinti gyermeke.

Az egyik kislányt állítólag apai nagymamája vette magához, a másik két csemetét édesanyjukkal együtt az Ungvári Városi Kórházban kezelik.

Szvitlana Jakimelina, a megyei gyermek- és ifjúságvédelmi szolgálat vezetője úgy nyilatkozott, az egyik kiskorú édesapja napokkal ezelőtt bejelentést tett a gyermekvédelmi szolgálatnál, miszerint gyermeke nem megfelelő körülmények között él édesanyjával és annak új párjával. A megyei hivatal továbbította az ügyet a lakóhely szerinti illetékes osztály felé.

A tragédiát azonban nem sikerült elkerülni.

Jelenleg arról döntenek, elveszik-e a gyermekeket az édesanyjuktól.

„Az egyik kiskorúért jelentkezett a nagymamája, akinek életkörülményeit ellenőrizte és jóváhagyta a gyermekvédelmi szolgálat szürtei kirendeltsége. A másik két csemetét minden bizonnyal gyermekotthonban helyezik el” – fejtette ki Szvitlana Jakimelina.

Az anyát sem kerüli el a felelősségre vonás, ugyanis az embertelen tettet végignézte, gyermekét nem védte meg szívtelen párjától. Közömbösségéért nyolc évre is elzárhatják.

Az ügyben tart a nyomozás. A férfit szándékos emberöléssel vádolják, tettéért tíztől tizenöt évig tartó szabadságvesztéssel sújthatják, de akár életfogytiglani börtönbüntetésre is ítélhetik.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó